Zaterdag 17 mei 2014: van Maun naar Moremi

We begonnen deze dag met een rondje internet bij Motsana (dat vonden we hiervoor de beste plek in Maun), zesde bericht van Hettie (dat gaat over vijf dagen):

' Dank voor alle felicitaties voor m'n verjaardag!
Het was een bijzondere dag: gewekt door een serenade van Herman: stay with me... Relaxed ontbijten met uitzicht op de pied kingfisher die vlak voor ons neus op en neer vloog... toen bleek dat wij nog in Namibiëtijd leefden, oftewel: of we de geplande dagtocht nog wilden maken? Geen probleem, no hurrie in Afrika, en even later scheurden we op een speedboot de Okavango-delta in, op weg naar een eiland, om vandaar een mokorotocht te maken!

Onze gids wist erg veel te vertellen, bleek veel van vogels te weten, ook nog vijf hippos in het water zien plonzen. Hij maakte een ketting van een waterlelie voor me! Wat wil ik nog meer! Ja, wifi-verbinding, maar helaas, dat was in Botswana nog niet echt succesvol...Daarom vanochtend eerst koffie op een Wifispot, voor we weer voor 4 dagen zonder bereik het Moremi-wildpark in gaan.

Had een voorgaand bericht nog niet kunnen verzenden, gedateerd 13 mei, 2e dag in Botswana, inmiddels 4 dagen geleden..... Dat volgt hier:

Vanochtend wakker geworden met apen, die dadels eten uit de palmboom, een meter van onze daktent! Elke dag een nieuw avontuur!! gelukkig maar....We waren nu gewaarschuwd, gisteren hadden we onze wijntap buiten laten staan: ook daar zijn ze niet vies van!

Onze eerste dag in Botswana (12 mei) eindigde in een spannend drama. Door de overstromingen zijn we op weg naar de lodge in een verkeerd spoor terecht gekomen en kwamen vast te zitten in de modder, in the middle of nowhere, deze keer zonder bereik of levende ziel in de omgeving.
Zelf geprobeerd los te komen door rubber banden onder de wielen te trekken o.a. We zagen onszelf niet overnachten op die plek, want het water stond al tot in de auto! Gelukkig kwamen er toch locals opdagen, die ontzettend behulpzaam en aardig waren! Helaas hadden ook zij geen bereik. Volgende plan was de krik onder de 4 wielen gezet, met nog meer hout eronder, Helaas zakten we steeds dieper weg in het water. druipend en balend stonden we daar...
De zon was al bijna onder, muskieten om ons heen en toen was er ineens wel bereik en zou hulp komen opdagen. Dat bleek een fors karwei te zijn, opnieuw 4x de krik en extra hout, en het lukte ons eruit te trekken... daarna volgde nog een spannende rit in het donker door zowel water als erg mul zand. Herman kreeg onderweg gevorderde jeeprijles! Bij de lodge aangekomen bleken we de enige kampeerders te zijn en mochten aan de lagune staan bij een mooi strandje. Na het redden van de ergste natte zooi en een warme douche, waren we bij daar te zijn beland, zeker bij het horen van: "diner is ready"!
De hele volgende ochtend bezig om alles droog te krijgen, apen gingen met de medicijnen er vandoor en zelfs onze souvenirs van zoutkristallen  vonden ze lekker... het bleek dat we toch wel schade aan de auto hadden opgelopen door de krik en dat we bij de terugweg voorgereden zouden worden. 's Middags nog een mooie vogelexcursie, die het verblijf daar niet alleen maar rampzalig maakte.

OK, dat hebben we overleefd... En Guma Lagoon Lodge was ook een ervaring, zo'n luxe lodge middenin de delta. Tot nu toe was Botwana nog niet echt een succes, hoewel onze stemming er prima onder is gebleven!

De 14e vertrokken we (met begeleiding! en nog 'n andere vertrekkende jeep) en we zouden 's avonds bij een meer overnachten, hadden we bedacht. Heel mooi, geen meer te zien maar wel een soort moeras, met tientallen maraboe's! Maar ook lokaal volk en die hadden zoveel belangstelling voor ons (vooral hun kinderen), dat we toch maar verder gingen: Op naar Maun, waar we net na zonsondergang aankwamen, campsite Okavango River Lodge. Plaats genoeg... weer aan het water.

Ok nu gaan we op naar t volgende wildpark...
'

Dat volgende wildpark was Moremi. Eerst asfalt, daarna gravel en na de South Gate hobbelige en soms mulle zandpaden, waarbij het soms goed opletten was om de goede kant op te blijven gaan.
Olifanten, giraffen, roofvogels vóór de South Gate, giraffen, roofvogels, impala, buffels, gans e.a. erna.

Zie de foto's:



Warthhogs

Gnoes




Pauze



Eerste Brug (First Bridge)



Impala




Tweede Brug (Second Bridge)













's Middags rust in Third Bridge, met Wilde Dieren...



  









Er kwam ook nog een olifant voorbij, maar die was niet zo geïnteresseerd in kampeerders, alleen in boomtakken met lekkere blaadjes. Hieronder foto en hier een filmpje.