Donderdag 1 mei 2014: Birds Paradise, Walvis Bay en de zee

Vogelfederberg

De vroege morgen op Vogelfederberg was bijna net zo'n feest als de avond.


Die hoed was niet van ons!



Birds Paradise

Vóór Walvis Bay een bord, links van de weg: Birds Paradise.
Te zien: enkel een met hekwerk omgeven veld met een gebouwtje. We kochten een kaartje en wandelden er een uur of meer rond.
Voor vogelliefhebbers bleek dit toch de moeite waard! Achter dat veld schuilt een lagune met bosjes, en véél vogels, althans toen wij er waren. Grote en kleine flamingo's, pelikanen en meer, waaronder de overal bij water voorkomende bontkiewiets ofwel blacksmith lapwings.
Hieronder wat foto's.

 

 

 



En hier een filmpje.

Walbis Bay

In Walvis Bay hebben we op advies van eerdere reizigers gegeten in The Raft, met uitzicht op de baai. Een aanrader - en er is prima wifi.

Er ís electriciteit daar!

The Raft
Hettie verstuurde hier haar eerste bericht aan familie en buren (en zo):
' Vanuit de eerste wifi spot: helemaal niet verkeerd, restaurant The Raft in Walvisbaai Lagoon...
Onze 4e dag, al helemaal de tijd kwijt.. Gevoel dat we al zoveel gezien en gedaan hebben....Maar lunchtijd, met fantastisch uitzicht over het water met flamingo's in de verte.. We worden beetje decadent: Net al heel veel en mooie soorten gezien in het bird's paradise..
Pelicanen, grote en kleine flamenco's, rooipootelsie (met dank aan Loes van wie we een Zuidafrikaans vogelgidsje hebben geleend, waarsonder jy nie kan klaarkom nie!!)  teveel om nu verder op te noemen.
Reis ging helemaal goed, dankzij nichtje Janske een geweldige autoverhuur bushlore, opgewacht op t vliegveld. uitleg van 4x4 was erg veel info, en later lang zoeken waar die solar douche nou was...ff wennen om te shoppen met zo' n enorme grote wagen, waar laten we die ...parkeergarage om de hoek.. Ok, drie keer hetzelfde blokje rijden voor we bij de ingang zijn. Gelukkig kan herman heel goed jeep rijden, ook links lukt aardig. dan blijkt dat ik de verkeerde koffer van de vliegtuigband heb gehaald en als een razende terug naar t vliegveld, waar gelukkig, mijn koffer nog staat. Ojee, Maaike, nu ben ik de fouterik...
Enfin, nog nooit zo blij geweest met al mn spulletjes, boeken , sandalen..enzo...
De eerste gravelroads , springbokken, vogelnesten op lantaarnpalen gemaakt door wever vogels, secretarisvogel, bavianen... Op tijd in ons 1e kamp: waar we onder de wijdse sterrenhemel  gezwommen hebben... Nu verder... Wordt vervolgd... '

Skeleton Coast

Daarna gingen we richting Cape Cross, maar dat haalden we niet, we overnachtten aan zee in de grootste camping die we ooit zagen, Jakkalsputz. Een wat haveloze entree, en per kampeerder geschat zo'n 20 bij 100 meter 'strand'. (Het is aan deze kust moeilijk verschil te zien tussen strand en woestijn...) iedere plek met eigen 'ablution' (alleen een wc). En wát een golven... We hebben gepootjebaad in het koude zeewater.
's Avonds bleek het nog best fris, door een koude wind.



Welcome to Skeleton Coast