Zaterdag 10 mei 2014: van Kaisosi (Rundu) naar River Dance Lodge

Wifi hier in Kaisosi Lodge, dus stuurde Hettie haar vierde bericht:

'We zitten aan de oever van de Kavangorivier, half negen in de ochtend en al bijna 3 uur op. Kopje koffie erbij, op speurtocht naar de visarenden, die hier overvloedig moeten zitten, maar wij horen en zien vooral allerlei soorten duiven!!!
Maar 't uitzicht is geweldig: aan de overkant ligt Angola. De rivier is in april buiten zijn oevers getreden, waardoor we de lodge die we in gedachten hadden niet konden bereiken en we hebben nu een superplek bij de Kaisosi  Lodge, met een stenen gebouwtje voor eigen douche en wc. Gisteren met een sunset raft stroomopwaarts, heel koloniaal met tweeën op een groot dek. We konden weinig vogels meer zien, wel veel Angolezen, die aan 't badderen waren......
Rot dat 't zo'n zootje is daar. 30 jaar geleden werd hier een bloedige oorlog uitgevochten aan de oevers van deze, nu zo vredige rivier. De riverands mogen 16 km op de verschillende oevers oversteken. Je kan hier een boottochtje boeken in een uitgeholde boomstam en de bootsman steekt dan over vanuit Angola!! 's Nachts gezang en getrommel van die kant, wat mooi ver draagt over 't water. Het welklinkende geluid van de belkikker daarbij geeft een echt Afrika gevoel. Vanochtend wakker geworden met het geluid van de Afrikaanse wielewaal, maar niet gezien.
Dit is het Afrika van de plaatjes met met ronde hutjes en overal mensen die opduiken tussen de bosjes! Dit is een kant van Namibie die door kleine boertjes wordt gerund en dat is duidelijk minder gestroomlijnd dan het zuiden. Hier nu ook marktjes en en veel meer leven in de brouwerij, maar ook veel stof en zooi langs de kant van de weg. blij dat deze lodge dan zo goed georganiseerd is. 
We trekken zo verder, naar een lodge die net nieuw is... Moet prachtig zijn daar.... Wij worden er nog niet moe van, dit is weer zo heel anders..., jullie hopelijk ook niet. Wordt vervolgd, liefs.'

Nog een keer de Kavango, gezien vanaf de oever van Kaisosi.



Die niet-bereikbare lodge was Hakusembe. De beheerders waren zo attent om iemand bij het begin van de toegangsweg te laten posten om mensen te waarschuwen.

Op weg:









Op advies van accountant Sakkie Greeff reden we naar River Dance Lodge, 24 km voor Divundu. Lastig te vinden, hier een kaartje:


Kleine, sjieke bedoening, tamelijk nieuw. Luxe mooie schaduwrijke kampeerplek met eigen douche, wc, keukenblad, vrij hoog boven rivier.

 

 

 


Prachtige huisjes ook.  Een ervan leek ons de ideale honeymoon lodge, met aparte badkamer met bad met uitzicht over rivier.

Uitzicht vanuit de lodge...

... over (nog steeds) de Kavango











En natuurlijk weer zo'n mooie zonsondergang boven de rivier.